FC Horní Bludovice

Oficiální stránky fotbalového klubu
FC Horní Bludovice
www.fchb.cz

Příští zápas

Baník OKD Doubrava vs FC Horní Bludovice

Datum a čas konání: 26.10.2024 14:30

Derby pro Bludovice

Derby pro Bludovice

FK Gascontrol Havířov - FC Horní Bludovice 1:3 (1:2)

Fotbalisté FCHB navázali na první domácí vítězné soutěžní utkání a tentokrát si vezou velmi cenné body z venku, když uspěli v derby s Gascontrolem Havířov. Hrálo se rušné utkání se spoustou soubojů, tak jak to v derby bývá. Domácí fotbalisté v první patnáctiminutovce byli častěji na míči, a na bludovické, jako by padla nervozita.  Z toho pramenily i častější nevynucené chyby. Hráči Gascontrolu z počátečního tlaku nijak zvlášť branku hostů neohrozili. Ti se postupem času začali dostávat do hry. Díky zlepšené hře a pohybu hosté zahrávali několik standardek a přišly branky a částečné uklidnění. Skóre utkání otevřel přesnou střelou ve 26. minutě Michal Mikulec a o dvě minuty po rohu, položil David Dorozlo přesným centrem míč na hlavu Emila Béreše, který nekompromisně zvyšoval na 0:2. Fotbalisté Bludovic se i dál snažili o zteč domácí brány, ale v 37. minutě si důrazněji nepohlídali standardku domácích a přišlo snížení na 1:2. Tímto výsledkem první poločas skončil.

Druhá půle byla o hodně bojovnější než ta první, a to z obou stran. Domácí zjednodušili hru, snažili se o vyrovnání a hosté zase více zocelili zadní řady a vyřešili všechny náznaky šancí Havířova. Jejich akce tak končili ještě před šestnáctkou nebo je zlikvidovala hostující obrana s brankářem Martinem Ryszkou. Ten všechny centry stahoval včasným vyběhnutím a společně nedali havířovským šanci skórovat. Naopak s přibývajícím časem domácí logicky více otvírali zadní vrátka, a po jednom z brejků Bludovic, dal vítěznou pojistku na 1:3 v 81. minutě Šimon Mrozek. I když se poté domácí ještě snažili o zteč bludovické branky, tak utkání skončilo zaslouženým vítězstvím 1:3 hostujícího týmu, který si hlavně v koncovce počínal efektivněji a přesněji.

„Pro mě osobně to byl zápas s nádechem nostalgie, protože jsem v ČSAD a nyní v Gascontrolu působil téměř čtvrt století svého života. Přišli nás však podpořit i kamarádi a známí, za což moc děkuji. Samotné utkání nebylo jednoduché. Těsně před začátkem jsme museli překopat i obranu, což nikdy na klidu nepřidá. Jsem moc rád, že jsme už obranu mohli vyztužit Petrem Przywarou, který nám svou zkušeností hodně pomohl. Díky českého poháru, který Gascontrol hrál, jsme mohli tento tým i více načíst, protože v letní přípravě a v době přestupů se týmy mnohdy rapidně mění a je lepší o změnách vědět včas. Zpočátku jsem vůbec nechápal, co se to děje. Dělali jsme neuvěřitelné chyby, míč nás neposlouchal a bylo to hodně ospalé. Štěstí, že toho domácí nevyužili a my jsme se z toho po pár minutách oklepali. Chtěli jsme hrát svou hru, tak jak jsme si před zápasem řekli, ale poměrně dlouho trvalo, než jsme si na soupeře dokázali najít cestu. Zjednodušili jsme hru, zrychlili pohyb, přišly přesnější přihrávky a najednou jsme vedli 0:2. Místo toho, abychom však tento stav do poločasu udrželi, tak jsme inkasovali a domácí pookřáli. V poločase jsme si hodně věcí vyříkali, prostřídali jsme a jelo se dál. Druhá půle byla hodně těžká. Domácí prahli po vyrovnání a otočení výsledků. My jsme zase chtěli zápas třetí brankou definitivně zlomit. Gascontrol zahrával několik rohů a standardek, ale tentokrát musím kluky v defenzívě i novopečeného kapitána v naší bráně pochválit. V 81. minutě jsme po několikátém přečíslení konečně třetí branku vstřelili a tím definitivně zápas zlomili. S trenérem Filipem Slivkou tomu dáváme vše. Snažíme se za pochodu dát tomu nějaký řád, posunout výkonnost trochu výše, zabudovat některé jiné herní návyky a automatizmy atd. Víme, že spousta věcí ještě není ono a bude to chtít ještě čas. Na druhé straně na šance se nehraje a na krásu už dojelo hodně týmu. Jedeme dál, body z venku jsou vždy zlaté a v derby to platí dvojnásobně. Klukům za dnešní zápas moc děkujeme a taktéž všem fanouškům, kteří si našli čas a přišli nás povzbudit. Zůstáváme však nohama na zemi, protože víme, že přijdou silní soupeři“ – těmito slovy, zhodnotil utkání trenér bludovických fotbalistů Radek Zábranský.

Branky FCHB: Mikulec, Béreš, Mrozek

Žluté karty FCHB: Mikulec

Sestava FCHB: Ryszka - Przywara, Schindler (62. Dvořák), M.Zika, Tyrlík - R.Zika, Mikulec, Dorozlo (46. Polášek), Michalík (46. Mrozek), Volný (82. Slivka) - Béreš (62. Zaap)

Rozhodčí: Mbaye - Jonszta, Kýpus

Diskuze

Události

Žádné nadcházející události.

Tabulka

1. TJ Lokomotiva Louky 8 32:6 21
2. FK Gascontrol Havířov 8 18:5 21
3. TJ Baník Rychvald 8 34:12 18
4. FC Horní Bludovice 8 24:7 18
5. TJ Slovan Havířov 8 20:15 18
6. SK Horní Suchá B 7 25:18 10
7. Baník OKD Doubrava 8 12:32 10
8. TJ Viktorie Bohumín 7 8:20 6
9. TJ Sokol Věřňovice B 8 14:25 4
10. SK Slavoj Petřvald 8 7:18 4
11. MFK Havířov B 8 13:25 4
12. TJ Sokol Dolní Lutyně 8 13:37 4

Kompletní tabulka

Poslední zápas

TJ Sokol Věřňovice B
FC Horní Bludovice
0:4
Podrobnosti

Najdete nás na Facebooku

Počet návštěv: 395
Posledních 30 dnů: 581 | Posledních 7 dnů: 107 | Poslední den: 8

© 2024 FC Horní Bludovice | Všechna práva vyhrazena | fchb@fchb.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne